Tiramisu
Ontdek het geheime recept voor de authentieke Italiaanse tiramisu, een perfecte balans tussen romige mascarpone, sterke espresso en de subtiele zoetheid van savoiardi koekjes. Creëer een smaaksensatie in je eigen keuken met dit eenvoudige, maar heerlijke recept dat elke gelegenheid verheft. Laat je gasten versteld staan en geniet van de lof terwijl je hen betovert met deze onweerstaanbare klassieker. Met slechts een paar ingrediënten en wat liefde, zul je een meester worden in het maken van de beste tiramisu die ze ooit hebben geproefd.
- Zet eerst de espresso en laat afkoelen.
- Splits de eieren.
- Meng de eidooiers met de suiker tot een luchtige lichtgele massa en roer er de mascarpone door.
- Klop de eiwitten stijf en spatel (niet mixen) ze voorzichtig door het mascarponemengsel. Let erop dat het mengsel luchtig blijft!
Optioneel: meng de espresso met de amaretto of marsalawijn. - Dip de helft van de savoiardi kort in de espresso en plaats ze op de bodem van een rechthoekige schaal.
- Bedek dit met de helft van het mascarponemengsel.
- Leg opnieuw een laag savoiardi neer en bedek dit met de rest van het mascarponemengsel en strijk glad.
- Bedek met vershoudfolie en laat dit minstens 5 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast.
- Bestrooi de tiramisu kort voor het serveren met een laagje gezeefd cacaopoeder.
Je kijkt naar 1-29 van 29 producten
Recent bekeken
Agromonte
O VENITE IN SICILIA.