Risotto ai funghi porcini secchi
Risotto ai funghi porcini secchi is een klassiek Italiaans gerecht dat de rijke, aardse smaak van gedroogde porcini-paddenstoelen combineert met de romige textuur van risotto. Het gerecht is eenvoudig te maken, maar staat bol van de diepe, hartige smaken die doen denken aan de bossen en heuvels van Noord-Italië. De intense smaak van de porcini, versterkt door een delicate bouillon en een scheutje witte wijn, zorgt voor een luxueuze maaltijd die zowel troostend als verfijnd is. Perfect voor een etentje of gewoon een gezellige avond thuis.
Ingrediënten:
320g risottorijst
40g funghi porcini secchi
1 sjalot
1,5l water
1 blokje groentebouillon
1/2 glas droge witte wijn
50g Parmigiano Reggiano
40g boter
Olijfolie naar smaak
Tijm naar smaak
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Aantal personen: 4
Bereidingswijze:
- Los het bouillonblokje op in 1,5 l heet water.
- Week de gedroogde paddenstoelen minimaal 20 minuten in een kom warm water.
- Laat de paddestoelen uitlekken en snijd ze in reepjes.
- Zeef het weekvocht boven de groentebouillon.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de geweekte paddenstoelen ca. 15 minuten op een zacht vuur.
- Verhit opnieuw olijfolie in een ruime pan en fruit de gesnipperde sjalot glazig.
Voeg de risottorijst hieraan toe en roer om met een houten lepel totdat de rijst glazig wordt. Blus met de witte wijn en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
-
Voeg een soeplepel warme bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit tot de bouillon op is en de risotto gaar is.
Dit duurt ca. 20 minuten. Voeg halverwege de kooktijd de gebakken paddenstoelen toe.
- Als de rijst gaar is, zet dan het vuur uit en roer de boter en de geraspte Parmigiano Reggiano erdoor, meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en een paar blaadjes tijm.
Je paddenstoelenrisotto is klaar om geserveerd te worden.
Je kijkt naar 1-23 van 23 producten
Recent bekeken
Agromonte
O VENITE IN SICILIA.