Benvenuti a ITALIAACASA.be

NIEUW: BETAAL VANAF NU OOK MET EDENRED !

Je winkelmand

Jouw winkelwagen is leeg.

Melanzane alla Parmigiana

 

Hier is een authentiek Italiaans recept voor Melanzane alla Parmigiana (aubergine met Parmezaanse kaas). Dit gerecht is een van de klassiekers van de Italiaanse keuken, met lagen van gebakken aubergine, tomatensaus, en gesmolten kaas. Heerlijk als hoofdgerecht of bijgerecht.

 

Ingrediënten:

2-3 grote aubergines
500 ml tomatensaus (bij voorkeur huisgemaakt of van goede kwaliteit)
1 ui, fijngehakt
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
Een handvol verse basilicumblaadjes
200 g mozzarella, in plakjes of kleine stukjes
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zout en peper naar smaak

Optioneel: een snufje suiker (als de saus te zuur is)

 Aantal personen: 4


Bereidingswijze:


  1. Was de aubergines en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
    Bestrooi de plakjes met zout en leg ze in een vergiet. 
    Laat ze 30 minuten staan om het overtollige vocht eruit te trekken.
    Dit helpt ook om de aubergines minder bitter te maken.
    Spoel daarna de aubergineplakjes af en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Verwarm een goede laag olijfolie in een grote koekenpan. Bak de aubergineplakjes aan beide kanten goudbruin. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de ui toe.
    Bak de ui tot hij glazig is.
    Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee, maar zorg ervoor dat hij niet verbrandt.
  4. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
    Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje suiker.
    Voeg op het einde de verse basilicumblaadjes toe.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met een dunne laag tomatensaus.
  7. Leg een laag aubergineplakjes in de schaal, gevolgd door wat plakjes mozzarella, een beetje Parmezaanse kaas en een beetje tomatensaus.
    Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  8. Eindig met een laag tomatensaus en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.
  9. Bak de Melanzane alla Parmigiana ongeveer 30-40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en bubbelt.


Serveren:

Laat het gerecht een paar minuten afkoelen voor het serveren zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

27 resultaten

Agridè Olijfolie Extra Vergine [1L] - ITALIA A CASA
Amato Olio Extra Vergine Di Oliva [1L] - ITALIA A CASA
Uitverkocht
Uitverkocht
Desantis hele tomaten [400gr] - ITALIA A CASA
Desantis Olijfolie extra vergine "San Giovanni" [1l]
PROMO

Desantis Olijfolie extra vergine "San Giovanni" [1l]

Normale prijs €12,99 €11,50 -11%

per 

Desantis Olijfolie extra vergine ongefilterd   [1l] - ITALIA A CASA
Uitverkocht
Desantis Olijfolie extra vergine [1l] - ITALIA A CASA
Uitverkocht

Desantis Olijfolie extra vergine [1l]

Normale prijs €17,99 €16,00 -11%

per 

Desantis Olijfolie [1l] - ITALIA A CASA

Desantis Olijfolie [1l]

€9,99

per 

Desantis Tomatenpulp [400gr] - ITALIA A CASA
Uitverkocht
Divella Olio Extra Vergine di oliva 100% Italiano [1l] - ITALIA A CASA
Uitverkocht

Divella Olio Extra Vergine di oliva 100% Italiano [1l]

Normale prijs €16,99 €12,50 -26%

per 

Mutti gepelde tomaten [400gr] - ITALIA A CASA
Mutti Tomatensaus met Genua DOP-basilicum - ITALIA A CASA
Uitverkocht