Cannelloni ricotta e spinaci
Ontdek de verrukkelijke smaak van Cannelloni ricotta e spinaci - pastarollen gevuld met romige ricotta en smaakvolle spinazie. Een Italiaanse verfijning die elke maaltijd omtovert tot een culinair genot!
Ingrediënten:
15 cannelloni (buisjes)
2 eetlepels olijfolie
600 gram verse spinazie of diepvriesspinazie
2 teentjes knoflook
1 ui
500 gram ricotta
500 gram passata (inhoud 1 bokaal nakijken!!!!!)
100 gram parmigiano reggiano
Peper en zout naar smaak
Aantal personen: 4
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, pers de knoflook en stoof deze glazig in een met olijfolie verhitte pan.
- Voeg de spinazie toe en stoof tot deze geslonken is.
- Laat het spinazie mengsel goed uitlekken in een vergiet.
- Meng de ricotta met de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel een beetje passata over de bodem van een ovenschotel.
- Vul de cannelloni met het ricotta-spinazie mengsel en schik ze in de ovenschotel. Tip: gebruik hiervoor een spuitzak.
- Overgiet met de rest van de passata tot alle cannelloni bedekt zijn.
- Bestrooi met parmigiano reggiano en bak +/- 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de pasta zacht is en de bovenkant gegratineerd is.
Serveer 3 cannelloni per portie.
Je kijkt naar 1-27 van 27 producten
Recent bekeken
Agromonte
O VENITE IN SICILIA.