Benvenuti a ITALIAACASA.be

NIEUW: BETAAL VANAF NU OOK MET EDENRED !

Je winkelmand

Jouw winkelwagen is leeg.

Bucatini all'Amatriciana

 

Hier is een authentiek recept voor Bucatini all'Amatriciana!
Dit klassieke gerecht komt uit de regio Lazio in Italië en staat bekend om zijn eenvoudige, maar rijke smaak.

Ingrediënten:

400 gram bucatini (of spaghetti als alternatief)
150 gram guanciale (Italiaans wangspek) in blokjes of reepjes
400 gram gepelde tomaten (bij voorkeur San Marzano-tomaten, fijngehakt)
80 gram Pecorino Romano, geraspt
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor een beetje pit)
1 eetlepel extra vergine olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

 Aantal personen: 4

 

Bereidingswijze:

  1. Guanciale bereiden
    Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan en voeg de guanciale toe. Bak het spek 5-7 minuten tot het goudbruin en knapperig is, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt. Haal de guanciale uit de pan en zet even apart. Bewaar het vet in de pan.

  2. Saus maken
    Voeg de chilipeper (indien gebruikt) toe aan het overgebleven vet in de pan en bak deze kort aan voor extra smaak. Voeg de tomaten toe en laat ze op laag vuur ongeveer 10-15 minuten sudderen. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe, maar wees voorzichtig met het zout, omdat Pecorino en guanciale al zout zijn.

  3. Pasta koken
    Kook ondertussen de bucatini al dente in een grote pan gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookwater voordat je de pasta afgiet.

  4. Saus en pasta mengen
    Voeg de guanciale terug aan de tomatensaus toe en roer goed door. Voeg de uitgelekte bucatini toe aan de pan met de saus en meng alles goed. Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe als de saus te dik is.

  5. Pecorino toevoegen en serveren
    Haal de pan van het vuur en strooi de Pecorino Romano over de pasta. Meng alles snel door elkaar zodat de kaas goed smelt in de saus. Verdeel de pasta over vier borden en strooi eventueel nog wat extra Pecorino en versgemalen zwarte peper over het gerecht.

15 resultaten

Agridè Olijfolie Extra Vergine [1L] - ITALIA A CASA
Amato Olio Extra Vergine Di Oliva [1L] - ITALIA A CASA
Uitverkocht
Uitverkocht
Barilla Amatriciana [300gr] - ITALIA A CASA
Desantis Olijfolie extra vergine "San Giovanni" [1l]
PROMO

Desantis Olijfolie extra vergine "San Giovanni" [1l]

Normale prijs €12,99 €11,50 -11%

per 

Desantis Olijfolie extra vergine [1l] - ITALIA A CASA
Uitverkocht

Desantis Olijfolie extra vergine [1l]

Normale prijs €17,99 €16,00 -11%

per 

Desantis Olijfolie [1l] - ITALIA A CASA

Desantis Olijfolie [1l]

€9,99

per 

Divella Bucatini N°6 [500gr] - ITALIA A CASA
Divella Mafaldine N°81 [500gr] - ITALIA A CASA
Mutti gepelde tomaten [400gr] - ITALIA A CASA