Bucatini all'Amatriciana
Hier is een authentiek recept voor Bucatini all'Amatriciana!
Dit klassieke gerecht komt uit de regio Lazio in Italië en staat bekend om zijn eenvoudige, maar rijke smaak.
Ingrediënten:
400 gram bucatini (of spaghetti als alternatief)
150 gram guanciale (Italiaans wangspek) in blokjes of reepjes
400 gram gepelde tomaten (bij voorkeur San Marzano-tomaten, fijngehakt)
80 gram Pecorino Romano, geraspt
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor een beetje pit)
1 eetlepel extra vergine olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Aantal personen: 4
Bereidingswijze:
- Guanciale bereiden
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan en voeg de guanciale toe. Bak het spek 5-7 minuten tot het goudbruin en knapperig is, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt. Haal de guanciale uit de pan en zet even apart. Bewaar het vet in de pan.
- Saus maken
Voeg de chilipeper (indien gebruikt) toe aan het overgebleven vet in de pan en bak deze kort aan voor extra smaak. Voeg de tomaten toe en laat ze op laag vuur ongeveer 10-15 minuten sudderen. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe, maar wees voorzichtig met het zout, omdat Pecorino en guanciale al zout zijn.
- Pasta koken
Kook ondertussen de bucatini al dente in een grote pan gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookwater voordat je de pasta afgiet.
- Saus en pasta mengen
Voeg de guanciale terug aan de tomatensaus toe en roer goed door. Voeg de uitgelekte bucatini toe aan de pan met de saus en meng alles goed. Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe als de saus te dik is.
- Pecorino toevoegen en serveren
Haal de pan van het vuur en strooi de Pecorino Romano over de pasta. Meng alles snel door elkaar zodat de kaas goed smelt in de saus. Verdeel de pasta over vier borden en strooi eventueel nog wat extra Pecorino en versgemalen zwarte peper over het gerecht.
Je kijkt naar 1-15 van 15 producten
Recent bekeken
Agromonte
O VENITE IN SICILIA.